Mangostan (Garcinia mangostana) uprawiany jest w południowo-wschodniej Azji od tysięcy lat. Owoc mangostanu, zwany Królową Owoców, dojrzewający w doskonałych warunkach klimatycznych, jest niezwykle smaczny i bogaty w wiele cennych prozdrowotnych składników. Zawiera m.in. minerały, witaminę C, a przede wszystkim antyutleniacze (ksantony, polifenole, katechiny). Mangostan uważany jest za najbogatsze w naturze źródło antyutleniaczy zwanych ksantonami. W zestawieniu zdolności wychwytywania wolnych rodników tlenowych owoc mangostanu zdecydowanie wyprzedza inne antyoksydanty. Ma więc istotny wpływ na zespół czynników zapobiegających przedwczesnemu starzeniu się organizmu. Dodatkowo zwiększa odporność immunologiczną organizmu, zwiększa ruchomość stawów, wspomaga naturalną dietę. Celem podniesienia jakości produktu sok z mangostanu (40%) wzbogacony został o mieszaninę koncentratów soków o uznanych właściwościach prozdrowotnych: żurawiny (układ moczowy), czarnej jagody (wzrok), czarnego bzu (układ krążenia i oddechowy), granatu (układ krążenia), maliny (układ oddechowy), oraz wiśni (układ kostny).