Bogate źródło witaminy C pozyskanej z owoców aceroli, dzikiej róży i czarnej porzeczki. Owoce aceroli, czyli wiśni z Barbados, zawierają największą wśród roślin ilość witaminy C. Stanowi ona około 3 proc. ich składu. Wartościowe są także owoce dzikiej róży (około 1,8%) i czarnej porzeczki (do 1%). Naturalna postać tej witaminy wchłania się lepiej od syntetycznej i jest szczególnie łagodna dla śluzówki żołądka. Witamina C z aceroli, dzikiej róży i czarnej porzeczki: wzmacnia budowę naczyń krwionośnych, mięśni, ścięgien i układu kostno-stawowego; zwiększa odporność organizmu na choroby; ma zastosowanie w leczeniu stanów zapalnych i w okresie rekonwalescencji; uzupełnia niedobory w stanach zwiększonego zapotrzebowania, zwłaszcza przy dużych wysiłkach fizycznych - poprawia sprawność; chroni przed skutkami stresu. Witamina C zawarta w pokarmach rozkłada się pod wpływem światła i temperatury. Wobec niemożności magazynowania witaminy C w organizmie, niezbędnym staje się jej ciągłe uzupełnianie.