Suplement diety, który pomaga uzupełniać mikroflorę jelitową w bakterie niezbędne do uzupełnienia diety przy zaburzeniach ze strony układu pokarmowego o różnej etiologii oraz w stanach obniżonej odporności. Wskazany jest do stosowania w trakcie i po antybiotykoterapii. Nie obniża bowiem wrażliwości bakterii chorobotwórczych na działanie antybiotyku i jednocześnie zapobiega skutkom ubocznym jego przyjmowania, takim jak biegunki czy bóle brzucha. Ma również wpływ na ograniczenie występowania zakażeń, zwłaszcza układu oddechowego. Suplement diety przeznaczony jest dla dzieci powyżej 3. rż. i osób dorosłych. Suplement diety zawiera w swym składzie żywe, mikroenkapsulowane kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103). Jest to szczep bakterii pochodzenia naturalnego wyizolowany z przewodu pokarmowego człowieka. Lactobacillus rhamnosus posiada klasyfikację i kod taksonomiczny zgodnie z wytycznymi FAO/WHO (Organizacja ds. Wyżywienia i Rolnictwa/Światowa Organizacja Zdrowia). Cechuje go potwierdzony w wielu badaniach klinicznych pozytywny wpływ na organizm człowieka. Bakterie te zapewniają wsparcie dla utrzymania równowagi mikrobiologicznej układu pokarmowego nie dopuszczając do osiągnięcia przewagi bakteriom chorobotwórczym. Mają również wpływ na układ odpornościowy wspierając jego prawidłowe funkcjonowanie. W suplemencie diety zastosowano technologię mikroenkapsulacji, która polega na otoczeniu bakterii specjalną osłonką. Dzięki temu są one zabezpieczone przed niebezpiecznym i uszkadzającym wpływem soków żołądkowych, na które narażone są w trakcie docierania do jelit. W rezultacie do miejsca przeznaczenia probiotyku (jelit) dociera co najmniej 90% bakterii. Dlatego właśnie ich działanie jest skuteczniejsze w porównaniu z bakteriami liofilizowanymi zawartymi w wielu innych preparatach. Technologia ta pozwala nie tylko na zmniejszenie ilości bakterii znajdującej się w produkcie, ale także na zwiększenie bezpieczeństwa stosowania oraz wydłużenie terminu przydatności do użycia.