Wyszukaj produkt
EnteroDr.
kaps.
20 szt.
Doustnie
ŚŻ
100%
22,68
Środek żywieniowy stosuje się gdy: przechodzisz biegunkę wirusową lub bakteryjną; masz stan zapalny w jelitach wywołany biegunką np. w podróży; stosujesz wankomycynę lub metronidazol.
Dorośli: 1-2 kaps./dobę. Dzieci: 1 kaps./dobę..
Należy przechowywać w temperaturze pokojowej 15-25°C, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci; chronić przed światłem i wilgocią.
Środek żywieniowy zawiera 250 mg (5 miliardów) kultur probiotycznych drożdży Saccharomyces boluardii. Saccharomyces boulardii jest szczepem drożdży probiotycznych pierwotnie wyizolowanym ze skórek owoców tropikalnych. Szczep posiada naturalną odporność na działanie większości antybiotyków i nie ulega trawieniu, dzięki czemu ma zdolność namnażania się i wywierania wielokierunkowego działania w świetle jelita cienkiego oraz grubego. Środek żywieniowy dla osób z przebytą biegunką. W licznych metaanalizach i badaniach klinicznych potwierdzono wysoką skuteczność działania szczepu w ograniczaniu ryzyka występowania biegunek infekcyjnych i poantybiotykowych oraz w zmniejszaniu częstości występowania zaburzeń ze strony układu pokarmowego w trakcie antybiotykoterapii. Moduluje działanie układu odpornościowego, obniżając ryzyko wystąpienia nietolerancji pokarmowej, zapobiega biegunkom podróżnych. Środek żywieniowy przyjazny osobom po zakażeniu bakteryjnym różnego pochodzenia. Saccharomyces boulardii wykazuje również działanie przeciwzapalne i przeciwdrobnoustrojowe w odniesieniu do patogenów różnego pochodzenia - Helicobacter pylori, Eschericha coli, Salmonella typhimurium czy Candida albicans. Wywiera korzystny wpływ w przeciwdziałaniu zakażeń układu moczowego u dzieci, infekcji grzybiczych i rzekomobłoniastego zapalenia jelit wywoływanego przez bakterię Clostridium difficile. Drożdżak Saccharomyces boulardii wytwarza białko inaktywujące toksynę Clostridium difficile. W licznych badaniach zaobserwowano, że S. boulardii zmniejsza nasilenie niektórych objawów zespołu jelita drażliwego (IBS) u osób dorosłych. Na podstawie badań sugeruje się, że obniża również stężenie lipoprotein w surowicy.
Liofilizowane kultury drożdży szczepu Saccharomyces boulardii, maltodekstryna, substancja przeciwzbrylająca- mino- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, składniki otoczki: żelatyna, tlenek cynku.
|
|
|