Wyszukaj produkt
LactoDr.
krople doust.
1 fiol. 5 ml
Doustnie
ŚŻ
100%
25,92
Krople stosować u dziecka gdy: jest w trakcie lub po leczeniu antybiotykiem; uczęszcza do żłobka lub przedszkola; jest alergikiem; choruje w okresie jesienno-zimowym; karmione jest mlekiem modyfikowanym.
5 kropli/dobę.
Środka żywieniowego nie należy narażać na działanie promieni słonecznych i źródeł ciepła. Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C. Nie wymaga przechowywania w lodówce. Nie zamrażać. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po pierwszym otwarciu fiol., środek żywieniowy należy spożyć w ciągu 30 dni.
Środek żywieniowy zawiera 5 miliardów kultur bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) w 5 kroplach. Jest szczepem probiotycznym z najbogatszą dokumentacją kliniczną, którego skuteczność i bezpieczeństwo udokumentowano w licznych badaniach klinicznych. Środek żywieniowy przyjazny alergikom. Szczep namnaża się w przewodzie pokarmowym, zapobiegając rozwojowi patogennych bakterii chorobotwórczych oraz wirusów, zapobiega przenikaniu alergenów do organizmu. Jest to szczególnie ważne w przypadku niemowląt i dzieci. Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) dla osób z chorobami układu pokarmowego. W wielu badaniach klinicznych potwierdzono skuteczność działania szczepu w zapobieganiu występowania ostrych i przewlekłych biegunek o różnej etiologii, łagodzeniu objawów biegunki, skracaniu czasu trwania biegunek, zarówno infekcyjnych jak i poantybiotykowych, wraz ze zmniejszeniem częstotliwości oddawania stolca. Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) zmniejsza częstotliwość występowania i nasilenia niektórych objawów zespołu jelita drażliwego (bóle brzucha i wzdęcia), szczep obniża ryzyko kolonizacji przewodu pokarmowego przez grzyby z rodzaju Candida, wspomaga odporność, zapobiega atopowemu zapaleniu skóry, zwłaszcza u dzieci z grupy wysokiego ryzyka alergii. Bezpieczeństwo stosowania szczepu potwierdzono w badaniach klinicznych. Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) jest jednym z nielicznych szczepów, których bezpieczeństwo potwierdzono w perspektywie długofalowej.
Olej kukurydziany, liofilizowane kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103
|
|
|