Suplement diety stosuje się gdy: jesteś w trakcie lub po zakończeniu leczeniem antybiotykiem; chcesz wzmocnić odporność; chcesz odbudować mikroflorę jelitową; jesteś alergikiem; przechodzisz biegunkę wirusową lub bakteryjną. Suplement diety zawiera kombinację 2 miliardów kultur bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) i Lactobacillus helveticus. Suplement diety przyjazny alergikom. Szczep namnaża się w przewodzie pokarmowym, zapobiegając rozwojowi patogennych bakterii chorobotwórczych oraz wirusów, zapobiega przenikaniu alergenów do organizmu. Jest to szczególnie ważne w przypadku niemowląt i dzieci. Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) dla osób z chorobami układu pokarmowego. W wielu badaniach klinicznych potwierdzono skuteczność działania szczepu w zapobieganiu występowania ostrych i przewlekłych biegunek o różnej etiologii, łagodzeniu objawów biegunki, skracaniu czasu trwania biegunek, zarówno infekcyjnych jak i poantybiotykowych, wraz ze zmniejszeniem częstotliwości oddawania stolca. Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) zmniejsza częstotliwość występowania i nasilenia niektórych objawów zespołu jelita drażliwego (bóle brzucha i wzdęcia), szczep obniża ryzyko kolonizacji przewodu pokarmowego przez grzyby z rodzaju Candida, wspomaga odporność, zapobiega atopowemu zapaleniu skóry, zwłaszcza u dzieci z grupy wysokiego ryzyka alergii. Bezpieczeństwo stosowania szczepu potwierdzono w badaniach klinicznych. Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) jest jednym z nielicznych szczepów, których bezpieczeństwo potwierdzono w perspektywie długofalowej. Lactobacillus helveticus pomocny dla osób z nadciśnieniem: to szczep bakterii probiotycznych wykorzystywany w przemyśle farmaceutycznym. Bakterie te posiadają na powierzchni błony komórkowej system proteolityczny, przyczyniający się do wytwarzania licznych peptydów o działaniu prozdrowotnym. Powstające peptydy posiadają właściwości immunomodulujące, obniżające ciśnienie tętnicze krwi i hamujące aktywność bakterii chorobotwórczych.